Zoneterapi

Zoneterapi går ind under alternativ behandling. Det er den mest  brugte alternative behandling her i Danmark. Zoneterapi går ud på at hver del eller organ i kroppen er forbundet med en reflekszone i fødderne, via medianer, kredsløb, nervesystem og bindevævsstrøg.

Zoneterapien kan forbedre funktioner i områder, ved at behandle de rigtige punkter under fødderne. Herved har behandlingen en afslappende og dybdevirkende effekt. Det foregår med tryk og masserende bevægelser på fødderne herved øges udskillelsen af gift og affaldsstoffer i hele kroppen, så energi og immunforsvar bliver styrket.

Kroppen bliver således mindre modtagelig over for gener og sygdom, desuden virker zoneterapien forbyggende og opbyggende, samt fysisk og psykisk velvære.

Zoneterapi til børn er rigtig effektivt fx når vi taler kolik og fordøjelsesproblemer. Man er ikke helt sikker på hvad kolik skyldes. Men man mener at det er mavesmerter i tarm og mave, enten pga et umodent tarmsystem hos den spæde eller at vagus nerven kan sidde i klemme i et fx skævt/fladt baghoved. Dette vil en kraino-Sakral terapeut kunne afhjælpe. En fastlåst nakke kan også være årsagen til skrigturene og her kan det være en rigtig god ide at søge til en kiropraktor.

Som oftes kan jeg se om det er det ene eller andet. Og jeg henviser også mine klienter til kiropraktor, hvis jeg mener der er tale om en fastlåsning.